Je hebt het vast wel eens voorbij zien komen; de Shake & Vape concentraten. Maar wat is dat nou precies? Een Shake & Vape is eigenlijk hetzelfde als een geconcentreerde e-liquid, waarvan de smaak te sterk is om dit direct te kunnen gebruiken. Begrijp je dit niet? Geen zorgen, in dit artikel leggen wij uit hoe dit werkt.

Wat is Shake & Vape

Zoals hierboven gezegd is de Shake & Vape een geconcentreerde e-liquid. Een e-liquid bestaat uit basis, smaakstof en eventueel nicotine. Bij een Shake and Vape zit er een te hoog percentage smaakstof in ten opzichte van de basis. Daarom moet deze vloeistof is aan worden gelengd met base of een nicotine booster. Zodra je een van deze toevoegt en schudt is de S&V klaar voor gebruik! Zo gezegd, zo gedaan.

Waarom Shake & Vape

Shake & Vape is bedacht als alternatief op de Nederlandse wetgeving. Deze wet schrijft voor dat nicotine houdende e-liquid alleen in 10 ml of kleiner verkocht mag worden. Doordat er 10 ml ruimte over is in de fles, kan je zelf de nicotine toevoegen. Hierdoor is het mogelijk om een grotere fles e-liquid zelf te kunnen maken. Erg veel bekende merken wereldwijd kiezen ervoor om alleen S&V te maken. Hierdoor is het aanbod aan smaken erg groot.

Nicotine of nicotine vrij?

Het is mogelijk om de S&V zowel met nicotine als nicotine vrij te gebruiken. Wanneer je nicotine vrij wilt dampen voeg je base toe. Wil je met nicotine dampen? Voeg dan een nicotine booster toe. Het is mogelijk verschillende nicotine sterkten te maken. De sterkte heeft te maken met de nicotine booster die wordt toegevoegd. In het overzicht hieronder kan je zien welke sterkte de Shake & Vape zal worden.

Base of nicotine booster (10 ml)Nicotine niveau (50 ml)
0 mg (base)0 mg
6 mg (nicotine booster)1 mg
12 mg (nicotine booster)2 mg
18 mg (nicotine booster)3 mg
20 mg (nicotine booster)3.33 mg
Menu
De waardering van www.vapekings.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 5677 reviews.
X