Het is erg belangrijk de e-sigaret te kiezen die bij jouw dampstijl past. Er zijn veel verschillende soorten elektrische sigaretten. Voordat je de juiste keuze kan maken, is het handig om wat meer te weten over de verschillende soorten. In dit artikel gaan wij verder in op deze soorten elektrische sigaretten. Deze informatie zal jou helpen met het maken van de juiste keuze.

Verschillende soorten e-sigaretten

E-sigaretten zijn er in verschillende soorten en maten. Dit kan het kiezen van de juiste e-sigaret lastig maken. Doordat deze er in verschillende opties zijn is er voor elke damper de juiste elektrische sigaret. Elke soort heeft weer zijn voordelen. Hieronder zullen wij de verschillende soorten benoemen.

MTL en DL inhaleren

Elke elektrische sigaret heeft zijn eigen effect. Dit effect kan je verdelen in twee categorieën. Deze zijn MTL en DL. MTL staat voor mouth to lung, wat gelijk staat aan het inhaleren van een sigaret. DL staat voor direct lung, wat erg lijkt op het inhaleren van een waterpijp. Tijdens het kiezen van de juiste e-sigaret is dit het belangrijkste onderdeel. Zodra de keuze gemaakt is voor MTL of DL, weet je naar welke sets je kan gaan kijken. Bij elke complete set geven wij aan of de set geschikt is voor MTL of DL gebruik. Klik hier voor meer informatie over MTL en DL.

Sub-Ohm e-sigaretten

Sub-Ohm is een term die vaak gebruikt wordt bij e-sigaretten. Elektronische sigaretten die gebruik maken van de sub-ohm techniek hebben een lagere weerstand dan 1 Ohm. Doordat de weerstand lager is kan de coil meer vermogen aan. Hierdoor geven deze sets meer damp en smaak. Daarentegen verbruiken deze sets wel meer e-liquid. Daarom zijn dit vaak DL modellen. Doordat de weerstand lager is kan de coil meer vermogen aan. Sub-Ohm is een aangeraden keuze voor iedereen die opzoek is naar een krachtigere e-sigaret. Deze sets geven meer damp dan je gewend bent van een sigaret.

Pod set e-sigaretten

Wanneer je voor een e-sigaret gaat kiezen die op een reguliere sigaret lijkt zijn de Pod Sets de beste keuze. De pod sets zijn e-sigaretten met een wegwerp reservoir. Het reservoir is beter bekend als een pod waar een verdamper (coil) in zit, welke zelf geïnstalleerd kan worden of al vooraf ingebouwd is. De meeste pods kan je hervullen met e-liquid, maar er zijn ook pods die vanaf de fabriek gevuld zijn met vloeistof. Deze gooi je na gebruik dus weg. Wanneer de coil aan vervanging toe is kan je deze verwisselen met een nieuwe, of de pod weggooien en vervangen voor een nieuwe. Dit maakt een pod systeem erg simpel in onderhoud. Tevens is het mogelijk om gemakkelijk van smaak te wisselen. Wanneer je verschillende pods met e-liquid vult kan je ze zo afwisselen. Vaak hebben de pod sets een automatisch inhaleer systeem. Hierdoor kan je zonder knopjes de vape activeren om een haaltje te kunnen nemen. Dit is dus erg vergelijkbaar met de reguliere sigaret.

Box Mod sets

Een Box Mod set is een instelbare e-sigaret. Deze soort elektrische sigaret bestaat vaak uit een grotere, blokachtige vorm, om ruimte te maken voor de batterijen. Ook zit hier een tank (clearomizer) bij. De box mod heeft een groot aantal voordelen. Doordat de wattage van een box mod is in te stellen, kan deze naar wens van de gebruiker worden aangepast. De box mods zijn over het algemeen een stuk krachtiger dan reguliere vape sets. Hierdoor geven deze meer damp en smaak dan reguliere e-sigaretten en gaat de batterij een stuk langer mee. Box mod sets zijn de juist keuze voor ervaren dampers en ‘cloud chasers’. Iets waar deze sets over het algemeen erg goed in zijn; het produceren van damp!

De juiste e-sigaret kiezen

Tijdens het kiezen van de juiste e-sigaret wil je de volgende vragen stellen aan jezelf. Zoals hierboven staat aangegeven is het allereerst belangrijk om te weten welke manier van inhaleren bij jou past. Daarna is het formaat aan bod. Een Box Mod Set is groter dan een Pen Style of Pod Set. Tevens is het budget ook van belang. Hoeveel ben je bereid uit te geven aan een vape? De volgende vraag die je wil stellen aan jezelf is; Wil je de elektrische sigaret kunnen instellen? Met een instelbare set kan je de damp productie precies naar wens instellen. Dit is vaak minder gebruiksvriendelijk voor beginners. Zoek je simpelweg een e-sigaret die lijkt op een reguliere sigaret. Dan zijn de pod sets een aanrader door hun gebruiksvriendelijkheid.