De e-sigaret is 95% minder schadelijk volgens recent onderzoek van Public Health England (PHE). Bij het gebruiken van een elektrische sigaret ontstaat verdamping. Terwijl er bij een sigaret verbranding plaats vindt. In dit artikel geven wij hier verdere uitleg over.

De e-sigaret

De elektrische sigaret, beter bekend als e-sigaret of vape, is een alternatieve manier om nicotine te inhaleren. Deze manier wordt dampen genoemd. Dampen komt van het woord verdampen. Hoe de verdamping in zijn werk gaat zullen wij hier uitleggen. Een e-sigaret bestaat uit een batterij en clearomizer (tank). In deze tank zitten coils. Deze coils bestaan uit een gloeispiraal met katoen. Voordat hij gebruikt kan worden, zal je deze moeten vullen met e-liquid. Zodra de coil de vloeistof heeft opgenomen kan het dampen beginnen. De batterij geeft een deel van zijn vermogen, via de tank, aan de coil. Hierna wordt het gloeispiraal in de coil warm. De door het katoen opgenomen vloeistof zal verdampen, waarna de gebruiker dit kan inhaleren. Doordat de e-sigaret dus verdampt komen de ruim 6000 schadelijke stoffen van de tabaks- verbranding niet vrij.

Is de e-sigaret schadelijk?

Verschillende instanties wereldwijd zijn bezig met het onderzoeken van de e-sigaret. In de media wordt de elektrische sigaret vaak slecht weggezet. Helaas is dit vaak niet op een onderzoek gebaseerd. Uit recent onderzoek van Public Health England (PHE) is gebleken dat de e-sigaret 95% minder schadelijk is. Meer informatie over dit onderzoek is terug te vinden door op de link onderaan te bekijken.
De belangrijkste conclusies uit het onderzoek :

  • Ruim de helft van alle rokers denkt dat een elektrische sigaret net zo schadelijk is als een normale sigaret.
  • Uit recent onderzoek blijkt dat de e-sigaret ongeveer 95% minder schadelijk is dan een sigaret.
  • Het aantal rokers dat gestopt is met behulp van een e-sigaret is fors gestegen.
  • Nicotine is niet de oorzaak van de meeste problemen met de gezondheid. Desondanks denkt ruim 90% van de mensen dat nicotine de schadelijkste stof in rook en damp is.
  • Het aantal rokers onder de jeugd neemt nog steeds af.
  • Een sigaret verbrand, hierdoor komen ruim 6000 giftige stoffen vrij. De e-sigaret verdampt zijn e-liquid waardoor deze stoffen niet ontstaan.
  • Dampen of roken zal nooit goed zijn voor de gezondheid zijn. Uit dit onderzoek blijkt dat dampen wel een beter alternatief is dan roken.

Stoppen met roken

Recente onderzoeken concluderen dat de e-sigaret vele malen minder schadelijk is als roken. Toch komt het effect van dampen erg dicht bij roken. Het AD stelt, na onderzoek van Public Health England, dat de elektrische sigaret de meest efficiënte manier is om te stoppen met roken. Het feit dat je de nicotine gemakkelijk kan afbouwen zorgt hier onder anderen voor. De vloeistof is in verschillende nicotine sterkten te krijgen. Tevens is er nicotine vrije e-liquid beschikbaar. Daarbij is de gewoonte van het roken een groot deel van de verslaving. Doordat het dampen lijkt op roken wordt deze behoefte voldaan. Dit draagt weer mee aan het succes van de stoppoging. Wij hebben een ruim assortiment aan e-sigaretten, e-liquids en toebehoren. Neem gerust eens een kijkje bij onze startsets.

Bronnen:
AD:  https://www.ad.nl/gezond/e-sigaret-efficienter-om-te-stoppen-met-roken-dan-pleisters-of-kauwgom~add6144a/
Gov.uk: https://www.gov.uk/government/news/phe-publishes-independent-expert-e-cigarettes-evidence-review

Menu
De waardering van www.vapekings.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 5677 reviews.