Op deze pagina leggen wij uit wat e-liquid is. Je ziet het vaak voorbij komen. Maar wat is deze vloeistof voor de e-sigaret nou precies? Daar gaan wij in dit artikel verder op in.

Wat is e-liquid

E-liquid is de vloeistof, welke wordt gebruikt in een e-sigaret. Ook wel bekend als liquid of juice. Deze vloeistof is zowel met als zonder nicotine te gebruiken. Tevens zijn deze te verkrijgen in elke denkbare smaak. Zo bieden wij ruim 500 verschillende smaken aan. De e liquid bestaat uit drie delen. Het eerste deel is de basis. Deze basis bestaat uit PG en VG. Als tweede deel het aroma. Deze zorgt voor de smaak. Het derde deel is optioneel, dit is de nicotine. Hieronder gaan wij verder in op deze delen.

De basis

Basis of beter bekend als base bestaat uit PG en VG. PG staat voor Propyleen Glycol. Deze PG vloeistof zorgt ervoor dat de e-liquid goed op smaak komt. Ook zorgt PG voor een ”throat-hit”. Een throat-hit is een kick in de keel. De VG vloeistof fungeert als cloud stimulator. Dit maakt de e liquid dikker en zorgt dus ook voor dikkere damp. Tevens is de VG zachter in de keel en verminderd dit de throat-hit. PG en VG vindt je ook terug in hedendaagse producten. PG wordt gebruikt in voedingsmiddelen, cosmetica en geneesmiddelen. VG wordt gemaakt van plantaardige oliën zoals kokos en soja. Je kan VG onder andere terug vinden in desserts, medicatie en tandpasta. Zo kan je concluderen dat de basis van ”food grade” kwaliteit is. Food grade houd in dat de producten zijn gekeurd om in voedsel te gebruiken.

Smaakstoffen

Elke e-liquid heeft zijn eigen smaak. Deze smaak komt tot stand door het toevoegen van aroma. Aroma is de smaakstof in de liquid. Doordat elk merk zijn eigen aromas gebruikt, zal de appel van Vapekings niet hetzelfde proeven als de appel van Millers. Dit heeft ook te maken met de PG / VG van de vloeistof. Smaken zijn er in veel verschillende soorten. Zo zijn er fruit, tabak, menthol en dessert smaken. Alle aromas die gebruikt worden in de e-liquids zijn van ”food grade” niveau en daarom zeer geschikt voor het gebruik in e-liquid.

Nicotine

Het derde deel van e-liquid is nicotine. Dit deel is optioneel. Niet elke e liquid bevat nicotine. Wanneer je deze verslavende stof niet wilt gebruiken kan je voor 0 mg kiezen. Nicotine is een stof welke wordt gemaakt van de tabaksplant. Deze stof is in hoge dosering giftig en in lage dosering verslavend. Wees hier dus voorzichtig mee! Bij elk flesje e-liquid krijg je een uitleg over het gebruik van de nicotine. Deze nicotine wordt toegevoegd om de nicotine behoefte van verslaafde rokers te voorzien. Klik hier als je meer wilt lezen over de nicotine verslaving.

Het gebruik van e-liquid

Wanneer je e-liquid gaat gebruiken is het van belang om de juiste te kiezen. Niet elke e-sigaret is gemaakt voor iedere e liquid. Dit komt doordat de basis van deze vloeistoffen per merk en smaak verschillen. Wanneer de basis uit meer dan 70 procent VG bestaat is het aangeraden een coil van 0.5 Ohm of lager te gebruiken. Zodra de coil 0.5 Ohm of hoger is raden wij maximaal 70 procent VG aan. Dit komt doordat de VG de vloeistof dikker maakt. Niet elke elektrische sigaret werkt goed met deze dikte. Wil je meer keuze hulp op het gebied van e-liquids? Klik dan hier om de pagina’s ”Welke e-liquid kan ik gebruiken?” te bekijken. Of laat je adviseren via onze live chat, zodat je de juiste e-liquid voor jouw elektrische sigaret kiest.