Vape kopen

Wil je een vape kopen? Maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan ben je bij Vapekings op het juiste adres! Wij helpen je graag verder, zodat jij straks de vape kiest die bij jouw dampstijl pas.

De beste vape kopen

De beste vape is voor iedereen anders! Er zijn namelijk veel modellen. Al deze modellen hebben een ander effect. Voordat je weet welk model jij het beste kan kopen, zal je de volgende vragen voor jezelf moeten kunnen beantwoorden.

 • Wil je MTL of DL inhaleren?
  • MTL staat voor Mouth To Lung (van mond naar long). Deze manier is hetzelfde als het inhaleren van een sigaret.
  • DL staat voor Direct Lung (direct naar de long). Dit is te vergelijken met het inhaleren van een waterpijp.
 • Aan welke wensen of eisen moet de vape voldoen?
  • Denk hierbij aan de volgende voorbeelden:
   1. Wil je een kleine of een wat grotere vape kopen?
   2. Vindt je het handig om hem te kunnen instellen? Of wil je het juist simpel houden?
   3. Moet hij van bovenaf te vullen zijn?
   4. Wil je een automatisch inhaleer systeem? Of juist werken met een knop?
 • Bedenk voor jezelf hoeveel je zou willen uitgeven.

Nu je deze vragen voor jezelf beantwoord hebt, krijg je een beetje een beeld van welke vape je zou willen hebben. Maar voordat je een deze gaat kopen is het handig om nog een aantal dingen te leren. Waaronder de werking van een vape.

Hoe werkt een vape?

De onderdelen van een vape.

Een vape bestaat uit twee delen, de batterij en tank. De batterij wordt ook wel een Box mod genoemd. Deze zorgt ervoor dat de tank een bepaalde wattage aan kracht krijg, zodat er damp vrij komt. De tank is het bovenstukje waar de vloeistof e-liquid in gaat. In de tank zit een verwarmings- element, dit noemen we de coil. Deze coil bestaat uit een gloeispiraal en katoen. Het katoen neemt, na het vullen van de tank met e-liquid, de vloeistof op. Doordat de batterij het gloeispiraal verwarmd, zal de vloeistof verdampen. Zo werkt dus een vape of e-sigaret. E-sigaret is een ander woord voor vape. Wil je wat dieper ingaan op de werking van een e-sigaret? Bekijk dan eens onze uitgebreide uitleg door hier te klikken of lees verder op deze pagina.

Verschillende soorten

De vape is er in veel soorten en maten. Het is dus handig om te weten welke soorten er zijn. Hierdoor weet jij zeker dat de soort vape die jij gaat kopen aan jouw verwachting zal voldoen.

 • Pen style vape
  • Deze soort is simpel in gebruik en klein van formaat. Beschikbaar voor zowel MTL als DL gebruik.
 • Box mod set
  • Een box mod is zeer geavanceerd en geschikt voor zowel de gevorderde vaper als de beginner. Deze set is instelbaar en beschikbaar voor MTL en DL gebruik.
 • Pod set
  • De Pod vape is naar onze mening de beste optie voor de roker die zijn sigaret wilt vervangen. Pod sets zijn het meest gebruiksvriendelijk en hebben het minste onderhoud.
 • Wegwerp e-sigaret
  • Wegwerp e-sigaretten zijn voor eenmalig gebruik. Uit deze vape kan je een bepaald aantal haaltjes halen. Als deze op is kan je deze weggooien. Ze zijn erg klein en hebben geen onderhoud nodig.

Alle bovenstaande vape soorten zijn compleet en klaar voor gebruik. Je zal alleen nog vloeistof nodig hebben om deze mee te vullen.

Je vape onderhouden

Wanneer je een complete vape set gaat kopen kan je bijna van start. Je zal namelijk nog een aantal dingen nodig hebben, zodat jij hem goed kan blijven gebruiken. Jouw vape heeft namelijk regelmatig onderhoud nodig.  Het onderhoud is afhankelijk van het de soort. Zoals wij eerder besproken hebben heeft een pod set minder onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een box mod. Maar wat bedoelen jullie nou precies met onderhoud? Dat zullen wij kort uitleggen.

Zoals eerder aangegeven werkt de vape op een coil. Deze coil zit in de tank. Het katoen en gloeispiraal in de coil raakt op. Wanneer je de coil moet vervangen kan je merken aan de smaak en damp. Als de damp minder is of je krijgt een verbrande smaak. Dan zal je de coil moeten vervangen, dit is meestal na twee weken. Elk model heeft een andere soort coil. Deze coils voor je vape kan je ook bij ons kopen. Naast de coil zal je ook de vloeistof moeten aanvullen. Deze vloeistof heet e-liquid. Het is belangrijk de tank aan te vullen op moment dat de e-liquid bijna op is. Dit is erg belangrijk voor de coil. Wanneer de coil namelijk geen vloeistof in zich heeft en jij een haaltje neemt, brand deze door. Hierdoor ontstaat de verbande smaak en zal je dus de coil moeten vervangen.

Vape vloeistof kopen

De vloeistof voor in een vape noemen wij e-liquid. Zonder e-liquid kan je de vape niet gebruiken. Deze vloeistof is er in veel soorten en merken. Elke soort heeft zijn eigen smaak en elk merk heeft zijn eigen twist eraan gegeven. Zo hebben wij een assortiment van ruim 500 smaken van meer dan 20 merken. Maar let op: niet elke vloeistof is geschikt voor jouw model. Dit heeft te maken met de basis verhouding van de e-liquid en nicotine sterkte. Een DL model gebruikt namelijk andere e-liquid dan een MTL model. Wil je weten welke vloeistof jij kan kopen voor jouw vape? Klik dan hier of neem eens contact op met onze klantenservice. Onze experts helpen je graag verder!

Vapen zonder nicotine

In een vape zit geen nicotine, dat is handig om te weten. De nicotine zit namelijk in de vloeistof (e-liquid). Deze vloeistof is in meerdere sterktes te krijgen, zoals 3mg, 6mg en 12mg. Maar deze vloeistof is ook nicotine vrij te krijgen. Alle 0mg varianten van de vloeistof zijn nicotine vrij. Als je dus nicotine vrij wilt dampen, hoef je niet speciaal een nicotine vrije vape te kopen. Je zal dus alleen nicotine vrije vloeistof moeten gebruiken.

Tips voor het kopen van een vape

Wij van Vapekings hebben al jaren ervaring met de vape. Hierdoor hebben wij veel kennis opgedaan. Wij zullen een paar handige tips geven, welke je misschien kunnen helpen om de vape te kopen die bij jouw past.

 • Bedenkt goed waarom je de vape wilt kopen. Wil je stoppen met roken? Probeer dan een MTL model met nicotine. Doe je het meer voor de damp en smaak? Kijk dan voor een DL model.
 • Zorg dat er altijd genoeg vloeistof in zit. Wanneer dit niet het geval is, wanneer je een haaltje neemt zal de coil doorbranden.
 • Werkt jouw vape met een knop? Dan is het belangrijk dat je deze pas indrukt als je inhaleert. Wanneer je dit te vroeg doet kan de coil verstopt raken of doorbranden.
 • Bekijk goed van te voren of je een DL of MTL model gaat kopen. Als je een MTL model, DL gebruikt kan de coil doorbranden. Wanneer je een DL model MTL gebruikt, kan de damp erg warm zijn en de vape gaan lekken of spetteren.
 • Kies een smaak die jouw lekker lijkt. Smaken zijn namelijk erg persoonlijk. Wat voor de een lekker is, kan voor de ander een stuk minder smaken.
 • Wanneer je een vape hebt die werkt op een knop is het handig deze uit te zetten, wanneer je hem niet gebruikt. De knop kan perrongeluk ingedrukt worden in je zak of tas. Hierdoor kan de coil verstopt raken of kan hij gaan lekken.
 • Het kopen van een vape kan soms ingewikkeld zijn. Vraag daarom gerust een van onze experts om advies. De experts beschikken over de nodige kennis en zijn bekend met elk model.
 • Neem een korte pauze van 3 a 5 seconden tussen je haaltjes. Als je te snel achter elkaar haaltjes neemt kan de coil doorbranden.

Het eerste gebruik

Je weet nu welke vape je kan gaan kopen. Maar wat moet je doen als je deze binnen krijgt. Bij elk model krijg je een handleiding. Het is verstandig om deze even door te nemen, omdat elk model anders is. Wij zullen een paar algemene handelingen uitleggen, welke van toepassing zijn op elke vape.

Het is handig om te kijken welke coil erin zit. Vaak worden vapes namelijk met verschillende coils geleverd. Soms een voor DL en een voor MTL. Gebruik dan de coil welke bij jouw dampstijl past. Wanneer je een instelbaar model hebt, staat op de coil de aangeraden wattage instelling. We raden je aan deze aan te houden voor de beste vape ervaring.  Nadat de coil weer in de tank zit, kan je deze vullen met e-liquid. Het is na het vullen erg belangrijk om de coil even de tijd te geven om de vloeistof op te nemen. Dit duurt tussen de 5 en 10 minuten en is alleen nodig bij een nieuwe coil.

Indien de luchttoevoer van de vape verstelbaar is kan je deze naar wens afstellen. Hij zal altijd gedeeltelijk of helemaal open moeten staan voor de beste damp ervaring. Inhaleer dan op de manier waarvoor het model geschikt is. Als jouw model op een knop werkt is het belangrijk deze pas in te drukken op het moment dat je het haaltje neemt. Wanneer je dit te vroeg doet kan hij erg heet worden of gaan spetteren. Nadat je bovenstaande stappen hebt gevolgd kan je de vape gaan gebruiken.

Waarom Vapekings?

De naam zegt het eigenlijk al, Vapekings is de koning onder de vape webshops. Ons team bestaat uit ervaren experts. Deze helpen jouw graag met het kopen van een vape of wanneer je achteraf vragen hebt. Daarnaast hebben wij een geweldig groot assortiment, bestaande uit vapes, e-sigaretten, e-liquid, coils en nog veel meer toebehoren. Je hoeft niet eens meer verder te kijken, want dit assortiment bieden wij aan tegen de scherpste prijzen! Vapekings beschikt over het Webwinkelkeurmerk en al ruim 3500 klanten hebben ons een gemiddelde geven van een 9+ uit 10. Kwaliteit staat bij ons voorop, daarom bieden wij op onze producten tot wel 6 maanden garantie! Een vape kopen doe je dus bij Vapekings.nl!