Uitstalverbod voor de e-sigaret en vape

Uitstalverbod e-sigaret en vape frame
Het uitstalverbod voor tabaksartikelen is sinds 1 januari 2021 in werking gesteld, waaronder dus ook de e-sigaret en vape. Helaas heeft dat de vervelende conclusie dat ook wij genoodzaakt zijn om de product afbeeldingen van de e-sigaret, vape, e-liquids en aanverwante producten van de webshop, gericht op de Nederlandse markt, te verwijderen. Dit is natuurlijk erg vervelend en zal het shoppen voor de Nederlandse consument niet gemakkelijker maken. Dit hadden wij natuurlijk graag anders gezien.

Wat zegt de NVWA over het uitstalverbod?

De NVWA (nationale voedsel en warenautoriteit) is de ”informant” van de overheid in onze branche. Deze NVWA en Nederlandse overheid beschrijft het uitstalverbod van vape artikelen in webshops als volgt:

“Vanaf 1 januari 2021 mogen in webwinkels geen tabaksproducten en aanverwante producten meer worden afgebeeld (ook niet met video’s). Links naar andere websites met visueel aantrekkelijke kenmerken zoals afbeeldingen en video’s van tabaksproducten en aanverwante producten zijn ook niet toegestaan.”

Deze wet geeft dus duidelijk aan dat het tonen van product foto’s op geen enkele manier meer mogelijk is voor Nederlandse webshops. Wij hadden dit natuurlijk graag anders gezien en kunnen dit besluit absoluut niet begrijpen.

Hoe nu verder Vapekings?

Voor Nederlandse consumenten is het dus niet meer mogelijk om afbeeldingen van producten te bekijken in onze webshop. Het bekijken van de e-sigaret en vape product afbeeldingen na het uitstalverbod zal dus alleen nog mogelijk zijn op aanvraag. Hiervoor geldt dus hetzelfde als voor de ”stenen” winkels.
Wij laten ons niet door deze belachelijke wetgevingen de kop in drukken! We gaan gewoon verder waar wij gebleven waren buiten de afbeeldingen om. En daarom staat ons team dagelijks voor je klaar! Neem voor vragen dus gerust eens contact opnemen met een van onze vape experts. Al onze experts kennen ieder product en helpen je graag verder! Ook bieden wij advies op onze uitlegpagina  Vapekings legt uit.

Wij van Vapekings hadden dit  graag anders gezien en de producten met afbeelding aan je laten zien. Helaas kunnen wij dat niet meer voor Nederlandse klanten en dagen wij je uit om een creatieve manier te vinden om de afbeeldingen te bekijken.

De waardering van www.vapekings.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.1/10 gebaseerd op 11559 reviews.