Smaak & Online verbod

UPDATE:

Het is nog niet zover! Er is de afgelopen periode het een en ander veranderd met betrekking tot het smaak & online verkoop verbod dat op 1-7-2023 van kracht zou gaat. Lees hieronder wat dit inhoud!

Smaakverbod

Samen met de branchevereniging vechten wij terug. Een tijd geleden spande wij een rechtszaak aan tegen de Nederlandse staat. EN met succes! Het smaakverbod is uitgesteld en de beargumentatie zal moeten worden geherëvalueerd. Wat hield het smaakverbod in?
Welke van de bestaande smaken e-liquids & vapes zouden worden verboden, vraag jij je misschien af? Dat antwoord is simpel, ALLE! Iedere smaak die nu te verkrijgen is, dus ook tabakssmaak zal verboden worden. Waarom? Dit is omdat de overheid in samenwerking met de NVWA een toegestane additieven ingrediëntenlijst heeft opgesteld bestaande uit 16 verschillende componenten. Met deze 16 componenten is het slechts mogelijk om een beperkt aantal smaken te maken, welke naar onze mening vergelijkbaar zijn met de smaak van karton. Dit wordt nu dus heroverwogen!

Wanneer gaat het verbod in?

  • Uitgesteld naar 1-1-2024 is het verboden om e-liquids & vapes met andere toevoegingen als de voorgeschreven 16 componenten te produceren voor de Nederlandse markt. Deze datum is dus tevens ook het begin van de uitverkoop periode.
  • Tot 1-3-24 loopt de uitverkoop periode van de voor 1-1-2024 geproduceerde e-liquids. Dit is slechts alleen voor de stenen winkels, aangezien de online verkoop per 1-1-2024 zal moeten stoppen. Maar daarover lees je straks meer. Na de datum van 1-3-24 zal de verkoop van e-liquids zoals jij die kent verboden zijn. Maar het laatste woord is hier dus nog niet over gesproken.

Online verkoopverbod

Dan het online verkoop verbod, dat per 1-7-2023 in zou gaan. Samen met de branche organisatie hebben wij op 27-6-2023 de staat gedagvaard om te verschijnen voor de rechter. Wij zijn van mening dat het online verkoopverbod onrechtmatig en irreëel is. Het laatste woord is hier dus nog niet over gesproken en zullen we dus wachten tot de rechter zich hierover buigt.

De waardering van www.vapekings.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.2/10 gebaseerd op 18518 reviews.