Smaak & Online verbod

Het is nu dan echt zover…. Vanaf 1 Juli gaat het smaak & online verkoop verbod dan echt van kracht. Dit betekend het einde voor ons, het einde van VapeKings. Dit was onze grootste nachtmerrie en die lijkt nu werkelijkheid te worden. Hieronder leggen wij kort even uit wat de verboden nou precies inhouden.

Smaakverbod

Het smaakverbod is reeds gepubliceerd in de Staatscourant en is daarmee officieel. Wat houdt dit nou precies in? Dat leggen wij hier uit!
Welke van de bestaande smaken e-liquids & vapes worden er verboden, vraag jij je misschien af? Dat antwoord is simpel, ALLE! Iedere smaak die nu te verkrijgen is, dus ook tabakssmaak zal verboden worden. Waarom? Dit is omdat de overheid in samenwerking met de NVWA een toegestane additieven ingrediëntenlijst heeft opgesteld bestaande uit 16 verschillende componenten. Met deze 16 componenten is het slechts mogelijk om een beperkt aantal smaken te maken, welke naar onze mening vergelijkbaar zijn met de smaak van karton.

Wanneer gaat het verbod in?

  • Vanaf 1-7-2023 is het verboden om e-liquids & vapes met andere toevoegingen als de voorgeschreven 16 componenten te produceren voor de Nederlandse markt. Deze datum is dus tevens ook het begin van de uitverkoop periode.
  • Tot 1-10-23 loopt de uitverkoop periode van de voor 1-7-2023 geproduceerde e-liquids. Dit is slechts alleen voor de stenen winkels, aangezien de online verkoop per 1-7-2023 zal moeten stoppen. Maar daarover lees je straks meer. Na de datum van 1-10-23 zal de verkoop van e-liquids zoals jij die kent verboden zijn.

Wat nu?
In de wetenschap dat e-liquids & vapes een wettelijke houdbaarheids datum hebben van 2 jaar na productiedatum. Maar deze eigenlijk in praktijk nog veel langer meegaan. Hebben wij een pre-order optie gemaakt, waarbij jij jouw favoriete e-liquid, wegwerp vape, pods en coils kan bestellen. Waardoor jij in iedergeval de komende periode niet zonder komt te zitten!

Online verkoopverbod

Als je dacht dat het dan al niet erger kon? Dat kan! Onze grootste nachtmerrie is uitgekomen. Het online verkoop verbod is, slechts 1,5e maand voor ingang, gepubliceerd in de Staatscourant. Hierdoor is het besluit wettelijk geworden en betekend dit dat de online verkoop van e-sigaretten, vapes en toebehoren verboden zal worden.

Wanneer gaat het verbod in?

Vanaf 1-7-2023 gaat dit verbod in. Na deze datum is het in iedergeval verboden om nicotine houdende e-liquids en vapes online te verkopen. Of dezse datum nou ook geldt voor de vapes zonder nicotine, coils en toebehoren is nog onduidelijk. Het verbod voor de laatstgenoemde gaat dus in op 1-7-2023 of 1-1-2024. Zodra we daar meer duidelijkheid over hebben hoor je dat direct van ons.

Wat nu?

Nu betekend dat voor ons dat wij ophouden te bestaan. Het verbod betekend het afscheid van ons naar jullie. Met pijn in ons hart zullen wij noodgedwongen moeten stoppen. Dit is het einde van een 7 jarige periode, waarin we afscheid moeten nemen. Niet alleen van VapeKings maar ook van ons hechte team en van jou. Meer hierover zullen wij in de komende weken naar buiten brengen.

Waar kan ik in de toekomst terecht?

De toekomst voor de vaper ziet er somber uit. Na ingang van deze verboden zal namelijk niet alleen de Nederlandse online verkoop verboden worden. Maar ook de buitenlandse. Het is dus niet meer mogelijk om online te bestellen. Dan kan je uiteraard nog terecht in de stenen winkel, maar hier zal het assortiment beperkt zijn en zal ook na ingang van het smaakverbod geen smaakvolle e-liquid meer te verkrijgen zijn. Het is dus echt afgelopen. Grijp je kans nu het nog kan door een pre-order te plaatsen van jou favoriete vape of e-liquid!

De waardering van www.vapekings.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.2/10 gebaseerd op 16427 reviews.