EXPERTISE & SERVICE

Goed advies over de E-sigaret & E-liquid

SNEL BEZORGD

Bezorg opties, morgen in huis!

SNEL BEZORGD [TMP OFF]

Sameday Delivery, of morgen in huis!

VEILIG & SNEL BETALEN

VEILIG & ACHTERAF BETALEN [TMP OFF]

KLANTEN GEVEN ONS EEN 9+

OP=OP

VAPE SETS

E-LIQUIDS

NIC SALTS

COILS

Groot assortiment

De beste Vapes, E-sigaretten & E-liquids tegen een scherpe prijs.

Snelle verzending

Voor 23:59 besteld, morgen in huis met gratis verzending al vanaf € 20,00!*

Expertise & Service

Onze e-sigaret en vape specialisten helpen je graag met alle vragen.

Betrouwbaar & Veilig

WebwinkelKeur gecertificeerd! Klanten geven ons gemiddeld een 9+!

Vape kopen bij VapeKings?vape

Wil je een vape kopen? Maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan ben je bij Vapekings op het juiste adres! Wij helpen je graag verder, zodat jij straks de vape kiest die bij jouw dampstijl pas. In dit stukje zullen wij het een en ander uitleggen over de vape en e-sigaret.

De beste vape kopen

De beste vape is voor iedereen anders! Er zijn namelijk veel modellen. Al deze modellen hebben een ander effect. Voordat je weet welk model jij het beste kan kopen, zal je de volgende vragen voor jezelf moeten kunnen beantwoorden.

  • Wil je MTL of DL inhaleren?
    • MTL staat voor Mouth To Lung (van mond naar long). Deze manier is hetzelfde als het inhaleren van een sigaret.
    • DL staat voor Direct Lung (direct naar de long). Dit is te vergelijken met het inhaleren van een waterpijp.
  • Aan welke wensen of eisen moet de vape voldoen?
    • Denk hierbij aan de volgende voorbeelden:
      1. Wil je een klein of een wat groter model?
      2. Vind je het handig om de vape te kunnen instellen? Of wil je het juist simpel houden?
      3. Moet het van bovenaf te vullen zijn?
      4. Wil je een automatisch inhaleer systeem? Of juist werken met een knop?
  • Bedenk voor jezelf hoeveel je zou willen uitgeven.

Nu je deze vragen voor jezelf beantwoord hebt, krijg je een beetje een beeld van welke vape je zou willen hebben. Maar voordat je een deze gaat kopen is het handig om nog een aantal dingen te leren. Waaronder de werking van een vape.

Hoe werkt een vape?

De onderdelen van een vape

In Nederland wordt een vape vaak e-sigaret of elektrische sigaret genoemd. De Nederlandse vertaling van vape (afkorting van vaporizer) is verdamper. Het woord verdamper zegt direct veel over de werking van een vape. Deze bestaat uit twee delen, de batterij en een verdamper. De batterij wordt ook wel een Box mod genoemd en de verdamper is beter bekend als Tank. De box mod zorgt ervoor dat de tank een bepaalde wattage aan kracht krijg, zodat het verwarmings- element in de tank opgloeit.

De tank is het bovenstukje waar de vloeistof e-liquid in gaat. In de tank zit dus een verwarmings- element, dit noemen we de coil of atomizer. Deze coil bestaat uit een gloeispiraal en katoen. Het katoen neemt, na het vullen van de tank met e-liquid, de vloeistof op. Doordat de batterij het gloeispiraal verwarmd, zal de vloeistof gaan verdampen. Zo werkt dus een vape en e-sigaret. Wil je wat dieper ingaan op de werking? Bekijk dan eens onze uitgebreide uitleg door hier te klikken of lees verder op deze pagina.

De verschillende soorten vapes

Vapes zijn er in veel soorten en maten. Het is dus handig om te weten welke soorten er zijn en welke eigenschappen deze hebben. Hierdoor weet jij zeker dat de vape soort die jij gaat kopen aan jouw verwachting zal voldoen.

  • Pen style vape
    • Deze soort is simpel in gebruik en klein van formaat, dankzij zijn pen vormige uiterlijk. Beschikbaar voor zowel MTL als DL gebruik.
  • Box mod set
    • Een box mod is zeer geavanceerd en geschikt voor zowel de gevorderde vaper als de beginner. Deze set is instelbaar en beschikbaar voor MTL en DL gebruik.
  • Pod set
    • De Pod vape is naar onze mening de beste optie voor de roker die zijn sigaret wilt vervangen. Pod sets zijn het meest gebruiksvriendelijk en hebben het minste onderhoud nodig.
  • Wegwerp e-sigaret
    • Wegwerp e-sigaretten zijn voor eenmalig gebruik. Uit deze vape kan je een bepaald aantal haaltjes halen. Als deze op is kan je deze weggooien. Ze zijn erg klein en hebben geen onderhoud nodig.

Alle bovenstaande vape soorten zijn compleet en klaar voor gebruik. Je zal alleen nog vloeistof nodig hebben om deze mee te vullen.

Je vape onderhoudenVape onderhouden

Wanneer je een complete vape set gaat kopen kan je bijna van start. Je zal namelijk nog een aantal dingen nodig hebben, zodat jij hem goed kan blijven gebruiken. Jouw vape heeft namelijk regelmatig onderhoud nodig.  Het onderhoud is afhankelijk van het de soort. Zoals wij eerder besproken hebben heeft een pod set minder onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een box mod. Maar wat bedoelen jullie nou precies met onderhoud? Dat zullen wij kort uitleggen.

Zoals eerder aangegeven werkt de vape op een coil. Deze coil zit in de tank. Het katoen en gloeispiraal in de coil raakt op. Wanneer je de coil moet vervangen kan je merken aan de smaak en damp. Als de damp minder is of je krijgt een verbrande smaak. Dan zal je de coil moeten vervangen, dit is meestal na twee weken. Elk model heeft een andere soort coil. Deze coils voor je vape kan je ook bij ons kopen. Naast de coil zal je ook de vloeistof moeten aanvullen. Deze vloeistof heet e-liquid. Het is belangrijk de tank aan te vullen op moment dat de e-liquid bijna op is. Dit is erg belangrijk voor de coil. Wanneer de coil namelijk geen vloeistof in zich heeft en jij een haaltje neemt, brand deze door. Hierdoor ontstaat de verbande smaak en zal je dus de coil moeten vervangen.

Vape e-liquid kopen E-liquid

De vloeistof voor in een vape noemen wij e-liquid. Zonder e-liquid kan je de vape niet gebruiken. Deze vloeistof is er in veel soorten en merken. Elke soort heeft zijn eigen smaak en elk merk heeft zijn eigen twist eraan gegeven. Zo hebben wij een assortiment van ruim 500 smaken van meer dan 20 merken.

Maar let op: niet elke vloeistof is geschikt voor jouw model. Dit heeft te maken met de basis verhouding van de e-liquid en nicotine sterkte. Een DL model gebruikt namelijk andere e-liquid dan een MTL model. Wil je weten welke vloeistof jij kan kopen voor jouw vape? Klik dan hier of neem eens contact op met onze klantenservice. Onze experts helpen je graag verder!

Tips voor het kopen van een vapeVape tips

Wij van Vapekings hebben al jaren ervaring met de vape. Hierdoor hebben wij veel kennis opgedaan. Wij zullen een paar handige tips geven, welke je misschien kunnen helpen om de vape te kopen die bij jouw past.

  • Bedenk goed waarom je de vape wilt kopen. Wil je stoppen met roken? Probeer dan een MTL model met nicotine. Doe je het meer voor de damp en smaak? Kijk dan voor een DL model.
  • Zorg dat er altijd genoeg vloeistof in zit. Wanneer dit niet het geval is en je een haaltje neemt zal de coil doorbranden.
  • Werkt jouw vape met een knop? Dan is het belangrijk dat je deze pas indrukt als je inhaleert. Wanneer je dit te vroeg doet kan de coil verstopt raken of doorbranden.
  • Bekijk goed van te voren of je een DL of MTL model gaat kopen. Als je een MTL model, DL gebruikt kan de coil doorbranden. Wanneer je een DL model MTL gebruikt, kan de damp erg warm zijn en de vape gaan lekken of spetteren.
  • Het kopen van een vape kan soms ingewikkeld zijn. Vraag daarom gerust een van onze experts om advies. De experts beschikken over de nodige kennis en zijn bekend met elk model.
  • Neem een korte pauze van 3 a 5 seconden tussen je haaltjes. Als je te snel achter elkaar haaltjes neemt van de vape kan de coil doorbranden.

Waarom Vapekings? Vape kopen

De naam zegt het eigenlijk al, Vapekings is de koning onder de vape webshops. Ons team bestaat uit ervaren experts. Deze helpen jouw graag met het kopen van een vape of wanneer je achteraf vragen hebt over het vapen. Daarnaast hebben wij een geweldig groot assortiment, bestaande uit vapes, e-sigaretten, e-liquid, coils en nog veel meer toebehoren. Je hoeft niet eens meer verder te kijken, want dit assortiment bieden wij aan tegen de scherpste prijzen! Vapekings beschikt over het Webwinkelkeurmerk en al ruim 10.000 klanten hebben ons een gemiddelde geven van een 9+ uit 10. Kwaliteit staat bij ons voorop, daarom bieden wij op onze producten tot wel 6 maanden garantie! Een vape kopen doe je dus bij Vapekings.nl!

VAPEKINGS LEGT UIT